Chilliburner
 
  • Evitati efectul yo-yo
    Evitati efectul yo-yo

Efectul yo-yo in curele de slabire

Efectul yo-yo apare frecvent in cazul curelor de slabire stricte. În timpul unei diete alimentare stricte, metabolismul scade, iar in momentul in care se revine la o alimentatie normala, organismul incepe sa asimileze grasimile, asteptandu-se la o noua scadere a aportului de calorii. Din cauza incetinirii metabolismului, grasimile nu sunt arse la fel de rapid ca inainte de inceperea dietei, astfel ca apare efectul yo-yo si se poate ajunge la o greutate chiar mai mare decat cea initiala.

In caz ca nu stiti, yo-yo este numele unei jucarii care se plimba dintr-o parte in alta pe o sfoara, revenind mereu de unde a plecat. Si fiindca cercul vicios slabire-ingrasare exprima aceeasi zadarnicie, nutritionistii i-au spus efect "yo-yo".

Pentru a preveni aparitia acestei situatii, solutia sta in urmarea unei cure prin care slabirea se face progresiv si eficient. Folosirea suplimentelor alimentare pentru slabit este indicata doar in cazul in care promoveaza o scadere in greutate naturala si echilibrata ce previne aparitia efectului yo yo.

O alta cauza a aparitiei temutului efect yo yo este excesul de zel pe care multi oameni tind sa il faca atunci cand isi doresc sa slabeasca rapid. Ce trebuie retinut insa este ca, ori de cate ori slabirea se face rapid, kilogramele pierdute sunt recastigate imediat dupa ce cura a fost intrerupta.

Efectul yo-yo si produsele de slabit

Cele mai multe produse pentru slabit promit o pierdere spectaculoasa de greutate intr-un timp relativ scurt, dar nu garanteaza ca nu vom pune kilogramele pierdute la loc – efectul yo-yo.

Dimpotriva, exact « spectaculozitatea » rezultatelor atrage dupa sine ca un magnet efectul de reigrasare la sfarsitul curei. Un supliment nutritiv sanatos si performant este acela care propune o modalitate eficienta de a scapa de kilogramele nedorite, dar și de efectul yo-yo.

Efectul yo-yo si sanatatea

Efectul yo-yo a ajuns sa fie considerat de specialisti in domeniul sanatatii la fel de grav ca obezitatea, deoarece, prin repetitie, oscilatiile in greutate au multiple efecte negative :

  • deterioreaza echilibrul hormonal si nervos
  • predispune la boli de inima
  • afecteaza echilibrul psiho-emotional (in ultimii ani, au fost depistate anumite forme de depresie cauzate de curele de slabire, urmate de efectul yo-yo).

Chilliburner – slabire fara efect yo-yo !

Pastilele cu ardei iute Chilliburner asigura o slabire progresiva, de 2-4 kilograme pe luna, avand la baza un proces natural de ardere a grasimilor (lipoliza).

Totodată, Chilliburner impiedica noi depuneri de grasime, eficientizand procesul de slabire pe termen lung si impiedicand efectul yo-yo.

Atunci cand luati pastile de slabit Chilliburner, nu este necesar sa tineti cura de slabire, deoarece slabirea in acest caz nu este determinata de reducerea aportului caloric, ci de arderea grasimilor si caloriilor, produse in principal prin actiunea extractului natural de ardei iute.

Daca doriti totusi sa va revizuiti alimentatia, va recomandam sa faceti mici modificari ale stilului alimentar care sa nu genereze carente nutritionale sau frustrari emotionale.

Chilliburner promoveaza slabirea echilibrata si naturala, fara excese de niciun fel, aceasta fiind singura metoda de slabire care nu atrage dupa sine efectul yo-yo.